برنامه نویسی پایتون با گوشی
آموزش برنامه نویسی اندروید با پایتون ساخت اپلیکیشن موبایل با Python کدنویسی به زبان ساده
زبان پایتون از دو دهه قبل که بوجود آمده است، تاکنون تغییرات زیادی را به خود دیده است. در ادامه بخشی از مزیتها و معایب زبان برنامه نویسی پایتون شرح داده شدهاند. اندروید یکی از محبوبترین و پر استفادهترین سیستم عاملها در میان گوشیهای هوشمند میباشد که تقریبا بر روی تمام برندهای مختلف گوشی همراه نصب میشود. این سیستم عامل به دلیل متن باز بودن این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میکند که بتوانند هرگونه تغییری در ساختار آن ایجاد کنند. از سوی دیگر بستری بسیار مناسب برای برنامه نویسان فراهم نموده است تا به راحتی نرم افزارهای مد نظر خود را طراحی و بر روی این سیستم عامل راه اندازی نمایند. در ادامهی این مقاله قصد داریم بیشتر در زمینهی برنامه نویسی اندروید با پایتون آشنا شویم.
بنابراین در این بخش تعدادی از اپلیکیشنهای موبایل ساخته شده با پایتون به عنوان نمونه معرفی شدهاند تا بتوان از آنها به عنوان منبع الهام استفاده کرد. PyJNIus فریم ورکی به حساب میآید که برای فراهم کردن تعامل میان پایتون و API اندروید طراحی شده است. با استفاده از این API میتوان اطلاعاتی را از بخشهای مختلف دستگاه موبایل دریافت کرد. از جمله بخشهای مختلف دستگاه موبایل، میتوان قسمت لرزش (ویبره)، توقف (Pause)، بارگذاری مجدد (Restart) و بسیاری از موارد دیگر را نام برد. از دورههای آموزش مقدماتی پایتون گرفته تا دورههای پیشرفته پایتون به صورت رایگان و پولی در مکتب خونه موجود است. همچنین آموزش فریمورکهای محبوب پایتون، آموزش پایتون برای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و غیره نیز از دورههای موجود در مکتب خونه محسوب میشوند.
وقتی تصمیم گرفته میشود که ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون انجام شود، اول از همه نیاز به یک رابط کاربری گرافیکی وجود دارد. پر استفادهترین و محبوبترین فریم ورکها برای ساخت GUI با پایتون، کیوی و BeeWare هستند که پیشتر به آنها اشاره شد. بنابراین ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون امکانپذیر است و فریم ورک دیگری به نام BeeWare نیز برای ساخت اپلیکیشنهای بومی موبایل با پایتون وجود دارد که در ادامه به معرفی آن پرداخته شده است. همچنین در انتهای این مقاله، آموزش ساخت اولین اپلیکیشن موبایل با استفاده از فریم ورک کیوی برای آشنایی بیشتر با این ابزار ارائه شده است. پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و همهمنظوره است که از برنامه نویسی شیگرا و برنامه نویسی ساختیافته پشتیبانی میکند. از این رو، ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون و ایجاد وب اپلیکیشنها با این زبان برنامه نویسی به سادگی قابل انجام است.
هدف از طراحی Plyer ایجاد یک واسطهی پایتون حاوی توابعی جهت استفاده در پلتفرمهای مدرنی چون اندروید میباشد. برنامه نویسی اندروید با پایتون با استفاده از فریم ورک Plyer قابل اجرا بر روی تمام نسخههای انروید و حتی iOS، Windows، مک OS و حتی لینوکس میباشد. اگرچه موارد بیان شده در بالا، ابزارهای هستهای لازم برای برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید هستند، برنامههای کاربردی دیگری نیز برای ارتقا برنامه نویسی اندروید در گوشی های اندروید وجود دارد. این مورد به ویژه برای زمانی مناسب است که فرد گوشی خود را اصطلاحا روت (Root) کرده باشد و در واقع، کاربر ریشه باشد. برای مثال، اگر کاربر برنامهنویس گوشیهای هوشمند است، ممکن است بخواهد دسترسی برنامهها را به صورت دستی تغییر دهد و تنظیم کند. برای این هدف، SuperSU یک ابزار عالی برای کنترل کردن گوشی هوشمند به عنوان یک گوشی هوشمند روت شده است.
توسعهدهندگان یک وبسایت و برنامههای کاربردی مبتنی بر وب نیاز به وب سرورهایی برای ذخیرهسازی فایلهایی دارند که میتوان به آنها به وسیله یک کاربر هدف و از طریق اینترنت دسترسی داشت. وبسایتهای آنلاین متداول وب سرور را با قیمتهای متنوع در اختیار کاربران قرار میدهند. استفاده از کیبوردهای اندرویدی مناسب برنامهنویسی به عنوان جایگزینی برای کیبوردهای معمول و پیشفرض گوشیها، به افرادی که علاقهمند به برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید هستند توصیه میشود. Pydroid 3 یکی از محبوبترین برنامههای شبیهساز پایتون برای اندروید است که امکان نوشتن و اجرای کدهای پایتون را به شما میدهد. در دنیای امروز، گوشیهای هوشمند به ابزاری مهم در برقراری تماس و چک کردن شبکههای اجتماعی تبدیل شدهاند.
طبق گفته Stack Overflow، این زبان تفسیر شده با کاربرد عمومی، چهارمین زبان کدگذاری محبوب است. سپس از ابزارهای خاص Qt و/یا پلتفرم بیشتر می توان برای تبدیل فایل اجرایی به بسته قابل استقرار خاص پلت فرم استفاده کرد. بله، با استفاده از ابزارهایی مانند Pydroid 3 و QPython میتوانید کتابخانههای مختلف پایتون را نصب و استفاده کنید. ساخت یک بازی ساده مانند Flappy Bird میتواند به درک بهتر مفاهیم گرافیکی و انیمیشنی در Kivy کمک کند. همچنین، میتوان با استفاده از انیمیشنها و جلوههای صوتی، بازی را جذابتر کرد.
با استفاده از SQLite میتوانید دادههای خود را به صورت پایدار و امن ذخیره کنید. استفاده از کتابخانههای خارجی میتواند به توسعهدهندگان کمک کند تا برنامههای خود را بهبود بخشند. با استفاده از کتابخانههای موجود، میتوانید امکانات و قابلیتهای بیشتری به برنامههای خود اضافه کنید. مجموعه آموزشی پی استور، یکی از قدیمیترین وب سایتهای آموزشی ایران است که بیش از یک دهه از فعالیت آن سپری می شود. فعالیت این مجموعه، در قالب ارائه دورههای آموزشی، فیلم آموزش، سورس کد و پاورپوینت آماده به عنوان ابزارهای آموزشی و کمک آموزشی میباشد.
قابلیت نصب مفسرهای زبانهای برنامه نویسی نظیر روبی، پایتون، جاوا اسکریپت و برخی از زبانهای دیگر نیز در Termux فراهم شده است. برگردیم به بحث اصلی؛ یعنی برنامه نویسی پایتون در اندروید که در ادامه نیز کد های مربوط به این قسمت را نیز آورده ایم و خروجی آن را نیز به شما نشان داده ایم. در دنیای امروز، ابزارهای هوش مصنوعی به برنامهنویسان کمک میکنند تا سریعتر کدنویسی کنند، کیفیت پروژههای خود را بهبود دهند و حتی از خلاقیت بیشتری در طراحی استفاده کنند. این ابزارها در کنار زبان پایتون، به شما اجازه میدهند پروژههای پیچیدهتری را با زمان و انرژی کمتری پیادهسازی کنید. اما چرا پایتون و هوش مصنوعی ترکیب برنده برنامه نویسان در سال ۲۰۲۵ است؟ چون ترکیب این دو نه تنها درهای فرصتهای شغلی بیشماری را باز میکند، بلکه به شما اجازه میدهد در خط مقدم تحولات دیجیتال قرار بگیرید.
QPython یک گزینه بسیار کاربرپسند برای اجرای پایتون در اندروید به شمار میآید. این ابزار برای توسعهدهندگانی که در یک محیط تیمی کار میکنند، بهترین گزینه خواهد بود. پایتون کاربردهای گسترده ای در ساخت اپلیکیشن ها با موضوعات و کاربردهای متنوع دارد. با این توصیف، در نظر گرفتن محدودیت های منطقی برای کاربردهای طراحی اپلیکیشن با پایتون کار آسانی نخواهد بود. با در نظر گرفتن همه این موارد در کنار فروش اپلیکیشن آماده، در ادامه به بررسی 4 مورد از بهترین کاربردهای طراحی اپلیکیشن با پایتون خواهیم پرداخت.
Termux یک ترمینال شبیهسازیشده برای اندروید است که به شما اجازه میدهد محیط لینوکس را روی گوشی خود داشته باشید. این برنامه قدرتمند و رایگان است و میتوانید از آن برای نصب و اجرای برنامههای مختلف از جمله پایتون استفاده کنید. اگر از Android Studio استفاده میکنید، میتوانید در عرض 5 دقیقه بدون تغییر در روند کد نویسی پایتون در گوشی توسعه موجود خود، استفاده از Chaquopy را شروع کنید. ساخت یک ماشین حساب ساده با استفاده از Kivy یکی از پروژههای ابتدایی و جذاب برای آشنایی با این فریمورک است. این پروژه شامل ایجاد رابط کاربری با دکمهها و نمایشگر، و پیادهسازی عملیاتهای ریاضی ساده مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم است.
بعد از اون، گزینه Install Now رو بزن و منتظر باش تا فرآیند نصب کامل بشه. خیر، ابزارهایی مانند Pydroid 3 و Termux بدون نیاز به روت کردن گوشی قابل استفاده هستند. امیدواریم مقاله پایتون در اندروید برای شما مفید بوده باشد ، همچنین شما میتوانید از سایر مقالات در سایت دیدن بفرمایید. MobaXterm یک ترمینال شبیهساز لینوکس است که از پایتون نیز پشتیبانی میکند. Pythonista 3 یک IDE کامل پایتون با امکانات فراوان است که به صورت آفلاین کار میکند.
با تنظیم کردن دایرکتوری برنامه به عنوان دایرکتوری پیشفرض و اجرای دستور زیر، فایل نصبی برنامه اندرویدی ساخته میشود و در دایرکتوری برنامه قرار میگیرد. پیش از اینکه قادر به استفاده از کتابخانه Kivy در زبان پایتون، جهت توسعه برنامههای کاربردی اندرویدی باشید، لازم است تا ابتدا زبان پایتون را روی سیستم عامل مقصد خود نصب کنید. کاربران و مخاطبان این مطلب میتوانند آموزش جامع نصب پایتون در سیستمهای عامل مختلف را در اینجا مطالعه کنند. همچنین، مجموعهای از آموزشهای مرتبط با یادگیری پایتون و نصب نسخه 2 و 3 پایتون در سیستمهای عامل ویندوز، لینوکس و مک نیز در اینجا گردآوری شده است. در این بخش از مطلب برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید فیلمهای آموزش برنامهنویسی اندروید به زبان فارسی و همراه با مثالهای کاربردی و عملی فرادرس معرفی شدهاند.
این ابزار که توسط OpenAI و GitHub طراحی شده است، بهعنوان یک دستیار کدنویسی عمل میکند. GitHub Copilot میتواند کدهای پیشنهادی را بر اساس کد فعلی شما ارائه دهد، از جمله تکمیل خودکار توابع و نوشتن کدهای پیچیده. یاد بگیرید که چگونه کتابخانههای رایج مانند NumPy برای محاسبات عددی، pandas برای دستکاری دادهها و matplotlib برای تجسم دادهها را وارد و استفاده کنید. ما مقالهای جداگانه درباره بهترین کتابخانههای پایتون برای علوم داده داریم که میتواند زمینه بیشتری برای این ابزارها فراهم کند. برای شروع برنامه نویسی با پایتون این راهنمای گام به گام برای شما مفید خواهد بود. این راهنمای گام به گام فرض میکند که شما از صفر شروع میکنید، به این معنی که باید از ابتداییترین مفاهیم شروع کرده و به تدریج پیشرفت کنید.
اما برای استفاده از این زبان نیاز به ابزاری به اسم IDE یا ویرایشگر متن یا کد ادیتور داریم. در ادامه لیست بهترین IDE برای اندروید و بهترین IDE برای آیفون را به صورت موردی معرفی می کنم. در این مقاله ما مرحله به مرحله برنامه نویسی پایتون با گوشی اندروید را به شما عزیزان می گوییم، چرا که بیشتر افراد از گوشی هایی با این سیستم عامل استفاده می کنند. با Python API، میتوانید یک برنامه را به طور جزئی یا کامل در پایتون بنویسید. آموزش برنامه نویسی پایتون با گوشی و جعبه ابزار رابط کاربری مستقیماً در اختیار شماست.
هر برنامه Kivy شامل اجزای مختلفی است که به ترتیب شامل کلاسهای پایه (مانند App و Widget)، رابط کاربری (UI)، و منطق برنامه (Logic) است. رابط کاربری میتواند از طریق کد پایتون یا با استفاده از فایلهای KV (زبانی برای تعریف UI) تعریف شود. همچون ویم، Terminal IDE نیز یک دستورات استاندارد از busybox را همچون javac، جاوا، dx و aapt به همراه دارد. پیکربندی ویم (Vim) با تکمیل خودکار کد، کلیدهای میانبر برای تکمیل و عیبیابی و NERDTree در یک قاب کناری (Side Pane) یکی از بهترین راهاندازیهای مبتنی بر ویم است. این برنامه کاربردی در هر دستگاه اندرویدی میتواند فضایی را به خود اختصاص بدهد؛ دلیل این امر قابلیتهای آن در توسعه نرمافزار نیست، بلکه محیط CLI آن است. توانایی تلنت در یک دستگاه و کار با ویم یکی از ویژگیهای بسیار جالب و قابل توجه دیگر Terminal IDE است.
درک پیچیدگیهای توسعه تلفن همراه، مانند طراحی UI/UX و بهینهسازی عملکرد، برای ایجاد برنامههای پایتون تلفن همراه ضروری است. کاوش کتابخانهها و ابزارهای پایتون مخصوص موبایل، مانند Kivy برای دسترسی به ویژگیهای دستگاه، عملکرد و تجربه کاربری برنامههای تلفن همراه را افزایش میدهد. با محبوبیت روزافزون دستگاههای تلفن همراه، کسب مهارتهای پایتون تلفن همراه، توسعهدهندگان را به تخصص موردنیاز برای ساخت برنامههای کاربردی نوآورانه و تأثیرگذار مجهز میکند. در حالی که جاوا بهطور سنتی زبان اصلی برای ساخت برنامههای اندروید است، اکوسیستم اندروید بهگونهای تکامل یافته که با زبانهای برنامهنویسی دیگری مانند فلاتر، کاتلین و حتی Python نیز میتوان این کار را انجام داد. تطبیقپذیری پایتون به آن امکان نفوذ در دامنههای مختلف ازجمله توسعه اندروید را داده است.
برای شروع به کار با Kivy، داشتن دانش پایهای از مفاهیم برنامهنویسی مانند متغیرها، حلقهها، توابع و شیگرایی ضروری است. همچنین، آشنایی با زبان پایتون و نحوه استفاده از کتابخانههای آن میتواند کمک شایانی به فهم بهتر مفاهیم Kivy کند. علاوه بر این، آشنایی با مفاهیم طراحی رابط کاربری (UI/UX) میتواند در ایجاد اپلیکیشنهای کاربرپسند و جذاب مؤثر باشد. در صورتی که افراد قصد فراگیری برنامهنویسی با استفاده از موبایل و یا کدنویسی در گوشیهای اندرویدی را داشته باشند، نیاز به ابزارهایی برای این کار دارند. پیشتر، ابزارهای لازم برای برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندروید معرفی شدند. در این بخش، ابزارهای لازم برای برنامهنویسی به دیگر زبانها در گوشیهای اندرویدی معرفی شده است.
برای این کار، ابتدا باید اپلیکیشن ترموکس را از گوگل پلی دانلود کرده و در قدم بعدی بعد از نصب آن، پایتون را نیز روی این اپلیکیشن نصب کنید. مراحل انجام این کار در بوت کمپ برنامه نویسی به طور کامل توضیح داده میشود. جنگو یک فریم ورک سطح بالای زبان برنامه نویسی پایتون است که مزیت های مختلفی برایکاربران خود فراهم میکند. این فریم ورک از طراحی حرفه ای و کاربرپسند برخوردار است که تجربه کدنویسی سریع و لذت بخش را ممکن میکند. مقیاس پذیری، پشتیبانی از پایگاه داده و امنیت خوب جنگو از مهم ترین مشخصه های این فریم ورک پایتون است.
Python به طور گسترده در میان ساده ترین زبان های برنامه نویسی برای مبتدیان در نظر گرفته می شود. اگر به یادگیری یک زبان برنامه نویسی علاقه دارید، پایتون محل خوبی برای شروع است. پایتون یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که اغلب برای ساخت وب سایت ها و نرم افزارها، خودکارسازی وظایف و انجام تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود. پایتون یک زبان همه منظوره است، به این معنی که می توان از آن برای ایجاد انواع برنامه های مختلف استفاده کرد و برای هیچ مشکل خاصی تخصصی نیست. در Enki، شما ممکن است به انواع زبان های برنامه نویسی و همچنین اصول علوم کامپیوتر، امنیت، آموزش برنامه نویسی پایتون با گوشی بلاک چین و پایگاه های داده تسلط داشته باشید.
Coda همچنین از کتابخانههای پایتون مانند Django و TensorFlow پشتیبانی میکند. Pythonista 3 همچنین از کتابخانههای پایتون مانند Kivy و NumPy پشتیبانی میکند. این برنامه دارای یک ویرایشگر متن با подсветка نحو، یک مفسر پایتون 2 و 3، یک کنسول، و یک کتابخانه جامع از کدهای نمونه است. Codeanywhere همچنین از کتابخانههای پایتون مانند Flask و TensorFlow پشتیبانی میکند. QPython همچنین از کتابخانههای پایتون مانند Django و PyQt پشتیبانی میکند.
با افزایش محبوبیت پایتون و توسعه ابزارهای جدید، فرصتهای شغلی بیشتری برای توسعهدهندگان پایتون در حوزه اندروید فراهم خواهد شد. توسعهدهندگان میتوانند از این فرصتها بهرهبرداری کرده و مهارتهای خود را ارتقاء دهند. پس از ساخت فایل APK، میتوانید برنامه خود را در Google Play Store و سایر مارکتها منتشر کنید. این کار به شما امکان میدهد تا برنامه خود را به دست کاربران بیشتری برسانید. SQLite یکی از پایگاههای داده محبوب برای برنامههای موبایلی است که امکان ذخیرهسازی دادهها به صورت محلی را فراهم میکند.
سپس یک نمونه از MDRectangleFlatButton با متن “Hello World” ایجاد میکنیم و با استفاده از ویژگی pos_hint آن را در مرکز صفحه قرار میدهیم. در نهایت دکمه را به صفحه اضافه میکنیم و صفحه را بهعنوان جزء اصلی برنامه خود برمیگردانیم. با اجرای این اسکریپت، خروجی مشابه کد Kivy قبلی را مشاهده خواهید کرد اما این بار با ظاهر بهبود یافته ارائه شده توسط KivyMD. خب؛ بریم سر اصل مطلب، برای شروع کار در این مرحله نیاز است با یک ویرایشگر متن کلاسیک کار کرده باشید. پیشنهاد من vi است چرا که قبلا با آن کار کرده ام و می دانم که کار با آن چقدر ساده و راحت است.
در این نوشته سعی کردیم نکات مهم و اساسی را با شما عزیزان به اشتراک گذاشته و یک مثال عملی را پیش ببریم. جهت استفاده از زبان پایتون برای اندروید (برنامه نویسی اندروید با پایتون) و توسعه برنامههای کاربردی در این سیستم عامل محبوب، از یک کتابخانه برنامهنویسی در زبان پایتون به نام Kivy استفاده میشود. کتابخانه Kivy، یک «ابزار و پلتفرم چندسکویی» (Cross-Platform Framework) در زبان پایتون و برنامه نویسی اندروید با پایتون محسوب میشود. همچنین در این آموزش، از سیستمعامل لینوکس و توزیع Ubuntu جهت برنامه نویسی اندروید با پایتون استفاده میشود. همانطور که در ابتدای این مقاله بیان شد، پایتون اصلیترین و بهترین گزینه برای ساخت اپلیکیشن موبایل به حساب نمیآید. زبانهای برنامه نویسی، فریم ورکها، کتابخانهها و ابزارهای بسیار زیادی در دنیای توسعه و ساخت اپلیکیشن موبایل وجود دارند.
کارکردهای بسیاری در این محیط توسعه یکپارچه با استفاده از کلیدهای میانبر صفحه کلید انجام میشوند که از این جمله میتوان به کلید میانبر برای خارج شدن از برنامه، کلیدهای کنترلی و تابعی و دیگر موارد اشاره کرد. نکته قابل توجه این است که این موارد در صفحه کلیدهای اندرویدی پشتیبانی نمیشوند. یک راهکار که Terminal IDE برای غلبه بر این مانع دارد دسترسی به دستگاه با استفاده از تلنت، SSH یا Android Debug Bridge است. اساسا، یک ویرایشگر کد منبع این امکان را فراهم میکند که فرد فایلهای متنی را بسازد و محتوای آنها را که حاوی کدهای نوشته شده به زبانهای برنامهنویسی گوناگون است ویرایش کند. به بیان دیگر، ویرایشگر کد منبع همانجایی است که کدنویسی در آن انجام میشود. برای آشنایی بیشتر با مفهوم ویرایشگر کد منبع و انواع آن، مطالعه مطلب «کد ادیتور چیست ؟ | بهترین ویرایشگرهای کد — معرفی و مقایسه» پیشنهاد میشود.
در نهایت و بعد از انجام محاسبات، نتیجه را به رشته تبدیل کرده و در خروجی نمایش میدهیم. از آنجایی که هدف ما دریافت تاریخ تولد است، به یک ورودی نیاز داریم تا کاربر تاریخ را در آن وارد کند. یک Label نیز در برنامه قرار میدهیم تا کاربر بداند چه چیزی را باید وارد کند. این عناصر، به صورت عمودی و از طریق عنصر طرحبندی boxLayout، در یک پنجره (واسط کاربری) قرار میگیرند. این عناصر، با توجه به ترتیب اضافه شدن آنهان به عنصر طرحبندی boxLayout، در پنجره ظاهر خواهند شد. به عنوان نمونه، با توجه به کدهای زیر، عنصر ورودی متنی یا TextInput اولین عنصر در بالای پنجره، عنصر برچسب یا Label دومین عنصر در وسط پنجره و عنصر button، سومین عنصر در پایین پنجره خواهد بود.
مزیت دیگر کیوی این است که اپلیکیشن توسعه داده شده به صورت خودکار به اندازه صفحه نمایش واکنش نشان میدهد و لبههای آن به خوبی با اندازه صفحه نمایش هماهنگ میشوند. برای استایلدهی صحیح به اپلیکیشن خود، میتوان کار را با افزودن حاشیههایی به اطراف و قسمت پایینی اپلیکیشن آغاز کرد. حاشیه (Margin) فضایی در اطراف یک جزء (کامپوننت) در اپلیکیشن به حساب میآید. در این مورد به خصوص، حاشیه فضای اطراف طرحبندی (قالب) نگهدارنده (کانتینر) خواهد بود. علاوه بر این، تغییرات دیگری هم در سایر اجزای اپلیکیشن با استفاده از قطعه کد زیر اعمال شده است. فریم ورکهای فوق برای چه منظوری استفاده میشوند؟ در ادامه به معرفی هر یک از فریم ورکهای فوق پرداخته شده است.
پایتون (Python) یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و شی گرا است که به دلیل داشتن دستورات ساده و خوانایی بالا، محبوبیت زیادی در میان توسعه دهندگان پیدا کرده است. در حالت عادی برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل باید به سراغ زبان جاوا یا کاتلین برویم. اما آیا نمیتوان با سایر زبانها مثل پایتون برای موبایل اپلیکیشن طراحی کرد؟ Python به صورت پیشفرض هیچ ابزاری برای توسعه اپلیکیشن ندارد. اما امروزه به لطف گسترش ابزارهای واسط، امکان ساخت برنامه گوشی با پایتون نیز وجود دارد و میتوانید بعد از برنامه نویسی، خروجی آن را در پلتفرمهای مختلف مثل اندروید یا آی او اس اجرا نمایید. به همین دلیل تصمیم داریم در این نوشته به نحوه ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون بپردازیم.
برای اینکه کلاس بالا به محض اجرای برنامه فراخوانی شود، از تابع زیر استفاده میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر به آموزش مقدمهای بر kivy و آموزش نصب آن مراجعه کنید. برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید. «name-of-env» را با نام دلخواه خود برای محیط و «نسخه» را با نسخه پایتونی که ترجیح میدهید جایگزین کنید (مطمئن شوید که نسخه پایتون بالاتر از 3.5 باشد). کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت آریا نرم افزار می باشد و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع پیگرد قانونی خواهد داشت.
این روند و رویکرد جدید باعث میشود که برنامه نویسان ناچار به بازنویسی دوباره کدها برای هر پلتفرم به طور مجزا نشوند. بنابراین، برای مثال، یک توسعه دهنده اندروید میتواند کد مبنای واحدی را بنویسد که قابلیت اجرای کارآمد را روی دستگاههای مختلف داشته باشد. در این آموزش یادگیری پایتون اندروید، ما به شدت به Kivy برای ساختن قسمت فرانتاند برنامه تکیه خواهیم کرد. با این حال، بسته دیگری نیز معرفی خواهد شد که هدف خاصی را دنبال میکند که به در ادامه بهطور مفصل به آن خواهیم پرداخت. تا این لحظه در حال آماده کردن مقدمات برای این مرحله بودیم، پس بیشتر از این نباید وقت رو از دست داد.
اگر به فکر یادگیری برنامهنویسی پایتون برای توسعه بازی هستید ابتدا باید اصول برنامهنویسی و مقدمات پایتون را یاد بگیرید. برای کمک به یادگیری پایتون در مکتب خونه انواع دوره آموزش پایتون موجود است که به کاربران کمک میکند به سادهترین شکل ممکن پایتون را بیاموزند. از طریق صفحه آموزش پایتون مکتب خونه میتوانید انواع دورههای موجود برای پایتون را ببینید. Qpython یک موتور اسکریپت پایتون برای سیستم عامل اندروید است که برنامههای پایتون را روی هر نوع دستگاه اندرویدی اجرا میکند. علاوه بر یک کتابخانه اساسی پایتون، کتابخانه یا فریم ورک Bottle که از توسعه وب اپلیکیشن پشتیبانی میکند هم در QPython ادغام شده است. همچنین کتابخانه SL4A که فراخوانی APIهای اندرویدی را پوشش میدهد نیز در Qpython گنجانده شده است.
یافتن شخصی که با این اپلیکیشن موبایل محبوب آشنایی نداشته باشد، کار چندان سادهای نیست. اینستاگرام یکی از بهترین نمونهها برای ساخت اپلیکیشن موبایل با پایتون به حساب میآید. یادگیری پایتون اندروید در دستگاههای تلفن همراه دنیایی از امکانات را برای توسعهدهندگان باز میکند. با تسلط بر فریمورکهای پایتون موبایل مانند Kivy، BeeWare و PySide، توسعهدهندگان میتوانند اپلیکیشنهای قدرتمند و همهکاره بسازند. در این مطلب بلند بالا و پر مغز درباره کد نویسی پایتون در گوشی صحبت کردیم و به شما گفتیم که با همین گوشی هایی هم که در دستتان هست نیز می توانید برنامه نویسی پایتون را انجام دهید. پس از آن به معرفی ابزار هایی که نیاز داشتید پرداختیم تا در حین کار دچار کم و کسری نشوید.
سادگی و قابلیت خوانایی کدهای پایتون باعث میشود تا برنامهنویسان تازهکار نیز به راحتی بتوانند آن را فراگیرند. در فرادرس، تقریباً تمام دورههای آموزشی ساخت اپلیکیشن موبایل در یک مجموعه آموزشی گردآوری شدهاند. مجموعه دورههای آموزش توسعه اپلیکیشن موبایل، حاوی دورههای آموزشی مختلفی برای برنامه نویسی اندروید و iOS در سطوح مختلف مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته است. دورههایی هم با محوریت زبانهای برنامه نویسی به کار گرفته شده در ساخت اپلیکیشن موبایل نظیر کاتلین و سوئیفت در این مجموعه در دسترس هستند. در BeeWare، دکمهها، چکباکسها و سایر عناصر فراهم شده توسط سیستم که در اپلیکیشن توسعه داده میشوند، نقش کنترلگرهای رابط کاربری (UI Controller) را ایفا میکنند.
برنامه نویسی درسی